Житариците се темел на урамнотежен оброк, односно според новите препораки, всушност тие први се воведуваат во дохраната.

ЛИНО МЛЕЧНИ ДЕСЕРТИ

Lino млечните десерти за бебиња и мали деца се осмислени за да обезбедат здрав раст и развој на најмладите.

Извор се на протеини и калциум, бидејќи содржат до 89% млеко, а малите (и големи) сладокусци можат да изберат помеѓу вкус на бисквити, гриз и чоколадо.

Линијата на Lino житни кашички е развиена во соработка со педијатрите и нутриционистите, а се состои од три производи: 3 житарици (ориз, просо, хељда), Ориз со банана и Ориз со јаболко и морков. Производите ја содржат културата Bifidobacterium lactis – бифидобактерија која се наоѓа во дигестивниот тракт на доените деца и која има поволно влијание врз имунитетот. Не содржат глутен, лесно се варат и идеални се за воведување како прва храна за доенчиња. Содржат само природно присутни шеќери, извор се на витамини и минерали неопходни за нормален раст и развој на детето, а битно е да се нагласи дека се подготвуваат со вода.

Lino совет

Доењето е златен стандард за исхрана на доенчињата. Lino го поддржува доењето и по воведувањето на дохраната.

 

Lino овошни кашички

Lino овошните кашички се сигурни и практични како прв оброк на бебињата, дури и надвор од дома. Содржат висок удел на овошје, имаат нежен и пријатен вкус.

Во асортиманот се наоѓаат овошни кашички, овошно – житни кашички, а за родителите се прв избор поради одличниот нутритивен состав и проверениот квалитет.

Lino овошните кашички без глутен нудат разновидност во асортиманот на вкусови, од јаболко, банана, праска, кајсија и круша, се до јаболко и слива, јаболко и банана и јаболко и круша.

Lino овошно – житните кашички се идеално избалансирана комбинација од овошје и житарици, односно се идеален избор за почеток на дохрана од 6 – от, односно од 7 – от месец од животот на детето. Доаѓаат во 2 вкусови: јаболко и кекс, без глутен и млеко, односноовошје со ориз – фино овошно пире во кое се додадени мелени парченца ориз за детето да научи што порано правилно да џвака.